dinsdag 3 februari 2015

Oh no! VIKTOR & ROLF stopt met ready-to-wear lijn

Afgelopen herfst maakte Jean Paul Gaultier bekend zich niet langer meer op zijn ready-to-wear lijn te focussen, maar zich volledig te richten op zijn couture collecties en de parfums die zijn merk op de markt brengt. Zou er sprake zijn van een trend?Zojuist heeft het modeduo Viktor & Rolf namelijk bekendgemaakt ook te gaan stoppen met de ready-to-wear collectie. Volgens Renzo Rosso, de modeman die de meeste aandelen heeft in het merk, is het een strategische keuze om ervoor te zorgen dat Viktor & Rolf tot het topje van het luxe segment gaat behoren.
“We hebben een sterke behoefte om ons te herfocussen op onze artistieke roots. Met de snelheid van de mode, de deadlines en de hevige concurrentie voelde het alsof onze creativiteit beperkt werd. Door de ready-to-wear lijn los te laten, krijgen we meer vrijheid en tijd”, aldus Rolf Snoeren zelf tegen WWD.
De laatste ready-to-wear collectie van Viktor & Rolf is die voor komend najaar. De collectie zal, in tegenstelling tot voorheen, niet tijdens Paris Fashion Week in maart getoond worden. De winkel die Viktor & Rolf heeft op Rue Saint Honoré in Parijs zal begin 2016 haar deuren sluiten.

Bron: Ilovefashionnews.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten