woensdag 1 februari 2012

Berlijn heeft een inwoner verloren

Zoals jullie wel weten werk ik bij Zalando. Hier heb ik mijn stage 5 maanden lang gelopen. Op het moment ben ik erg druk met het afronden van mijn opdracht en ben ik, helaas, weer in Nederland. Als je vijf maanden in zo'n open minded stad als Berlijn hebt gewoond dan moet je wennen. Geloof me. De eerste dagen had ik de neiging overal Duits te willen spreken en was ik verbaasd Nederlands in de supermarkt te horen.

Berlijn is de stad van eeuwige jeugd en kunst. De stad van hippies, rock en tekno. Na de jaren van onderdrukking en communisme, moet deze stad voelbaar vrijheid inhalen. Het is een stad, maar je hart zal vertellen dat het een dorp is. Een dorp met 3.4 miljoen inwoners. Inmiddels 3.399.999 inwoners. Bier drink je hier altijd. In de metro, na je werk en waarom niet ’s ochtends? Berlijn heeft een oneindig groot uitgaansleven. De deuren van waanzin gaan hier voor je open. Clubs in woonkamers met de keuken op de dansvloer. Clubs op namaakstranden, Duitsers zijn gek op strand. Terwijl jij je biertje bestelt staat er mensen naast je de liefde te bedrijven. Sommige clubs zullen je weigeren: je bovenlijf moet ontbloot. Avondje stappen? Berliners gaan op vrijdag de club in en komen er zondag pas uit.

Ik wil graag wat foto's met jullie delen van de afgelopen tijd! Het is een greep uit de mega collectie die ik inmiddels verzameld heb, de rest volgt nog.

De foto's zijn een schets van de sfeer en mogelijkheden in Berlijn. Sommige foto's vragen dan ook enige uitleg. De kapotte Engelse bus, de graffiti en verloren steegjes zijn bij Warschauwerstrasse. Dit is in Oost-Berlijn en hier vind je een verlaten industrie terrein met underground feestjes, midden in de stad. Dit is in Berlijn allemaal mogelijk. Youtube? Ik weet het. Toch speelt dit een aardige rol bij de Duitsers. Dit screenshot staat voor de Duitse Sopawet. Er wordt hier streng gecontroleerd op piraterij, dit betekent dat je gerust een boete t.w.v. 20.000 voor je downloads kunt krijgen. Dan worden de DVD'tjes en CD'tjes in de winkel toch een stuk aantrekkelijker! De mooie koepel is de Berliner Dom. Dit vind ik misschien wel 1 van de mooiste gebouwen in Berlijn. Dit stukje Berlijn heeft een beetje het gevoel van Parijs met de mooie kinderkopstraatjes en gebouwen. Al die mensen naast elkaar is in het Mauerpark. Met lekker weer zit dit park iedere zondag vol. Mensen die BBQ-en, dansen en muziek maken. Dit was, toen de zon scheen, mijn favoriete plek van Berlijn. Op zondag in het Mauerpark is alles mogelijk. Ziet dat eten er niet zalig uit? Mijn buik mocht ik dagelijks plezieren met zo'n maaltje. Eten in Berlijn is extreem goedkoop, uiteten doe je met z'n 2en gerust voor 15 euro. Dat meisje? Dat is Patty van Pretty Beautyland, zij is ook in Berlijn geweest en hier staan we samen in een bijzonder winkeltje. Dit winkeltje heeft geen deur, klanten moeten via het raam naar binnen klimmen.                                         


2 opmerkingen: