dinsdag 26 april 2011

De trenchcoat van Kermit de kikker

Een jas die je zowel in de winter als zomer nodig hebt is toch wel de trenchcoat. Vooral met wisselvallig weer zoals hier in Nederland. De trenchcoat is namelijk de jas die vertelt dat je overal op voorbereid bent. Hagel en wind. Kermit uit Sesamstraat trok hem al aan als hij op pad ging als reporter. Maar is hij wel de trendsetter?

De jas die wij allen wel eens in handen hebben gehad. De acteur Humphrey Bogart draagt hem in 1942 in de film Casablanca. Niet gek dat je hem in deze oorlogsfilm ziet. De trenchcoat gaat terug naar de trenches, de verschrikkelijke loopgraven uit de WO-I. De britse Thomas Burberry maakt in de 19e eeuw duizenden trenchcoats voor ministerie van Defensie. Dit is waar de trenchcoat voor de modewereld begint, bij Burberry.

Best leuk om zo eens te ontdekken waar je kleding vandaan komt. Mode is geschiedenis. Wat overigens zo best saai klinkt. Buiten dat vind ik de trenchcoat wel een geweldig ding. Het kleedt het vrouwenlijf af, straalt onafhankelijkheid uit en geeft een klassiek gevoel.

Voor deze lente/zomer heb ik een beige/goud crème trenchcoat van Vero Moda bestelt bij Fashion Trends 4u. Een aanwinst gezien de zomer alles behalve fashionably late is. Deze webshop biedt veel verschillende merken. Ze leveren snel en gratis! De jas kost 49,95 en bevalt ontzettend goed. De jas sluit mooi aan en de stof is zacht en lief glimmend. De knoopjes en de aansluiting van de kraag zijn bijzonder. Deze zorgen dat deze trenchcoat net wat anders is dan al die andere. Want eerlijk toegegeven, het model blijft veel gezien. Aan jou dus de taak er eentje uit te pikken die het WAUW effect weet te creëren! Tip hiervoor: koop opvallende en mooie knopen bij een speciaal zaak en vervang de oude. Et voilá, je jas in een nieuw jasje gegoten!

Fashion Heaven's angel

4 opmerkingen:

  1. Ik ga de webshop eens bekijken, misschien hebben ze meer leuks.. leuk artikel weer verder. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mh, deze jassen staan mij niet zo.. maar leuk artikel

    BeantwoordenVerwijderen