woensdag 20 oktober 2010

Stofjes voor deze winter

Een kledingstuk kan mooi zitten, een gaaf ontwerp zijn en afkleden. Maar toch is de stofsoort vaak het belangrijkste. Deze kan namelijk het meest saaie jurkje spannend maken. Een zwarte katoenen legging kennen we. Maar een zwarte lederen legging is een wereld van verschil! Je spijkerlegging? Of een joggingstof blauwe legging. Voel je hem? In dit blog dus voor deze winter 2010/2011, de stofjes! Om arm jij ze deze winter? Van je aussipak stofje tot...

Verder lezen? Klik dan op 'Meer lezen' hieronder!Het aussi pak kunnen we ons allemaal nog herinneren. Adidas gebruikt de stof nog in alle lijnen omdat deze stof inmiddels staat voor sportiviteit. Maar komende winter is deze stof niet meer bedoeld voor de dagen dat je besluit sportief te wezen. Je kunt deze stof om je beentjes schuiven, kan erg gaaf zijn met een jurkje. Alleen de jogging stof wordt wel het liefste in grijs gezien.

Een, in mijn ogen, erg gave stof is de Lammy. Een stof die origineel wel wat kost maar gelukkig ook mooi namaak te koop is. Deze stof is heerlijk om komende winter om je heen te slaan. Lammy is meestal verwerkt in een jas of jack. Erg leuk dus om deze winter zo'n jas aan te schaffen, het liefst worden de jassen deze winter zo lang mogelijk gedragen.

Fluweel is weer helemaal terug. Het is een stof die een vriendin van mij me heeft leren waarderen. Mijn vorige verjaardag kreeg ik namelijk als cadeau een zelf ontworpen en gemaakte fluwelen jurk van haar. De jurk was zwart van kleur met goud en groene accenten. Vorige winter en herfst heb ik deze dus met trots gedragen. Een verrassing vond ik het dan ook dat fluweel dit seizoen overal op de catwalk was terug te zien.

Vorig jaar in de italiaanse stad Rimini zag ik al veel italiaanse meisjes in glitter stofjes. De praktijk heeft mij geleerd dat als de italiaanse dames het dragen. Wij het over 2-3 jaar dragen. Dit klopt helemaal want de glitters komen er nu ook voor ons. Bereid je voor op jasjes vol met glitters en glimmende shorts tot je er duizelig van wordt.

We mogen deze stofjes met plezier verwelkomen want zoals ik eerder zei, stoffen doen heel veel. Naast de eerder genoemde stoffen gaan we ook spijkerstof veel zien, exact zoals we dit vroeger droegen. Bont zien we(helaas) nog steeds graag, zoals in mijn eerdere blog werd beschreven. Voor suede en leer geldt dit even goed, sluit maar aan.

Welke stof vind jij het leukste?

Keep in touch,


Fashion Heaven's angelKijk voor beautyreviews eens op: http://www.prettybeautyland.blogspot.com/

1 opmerking: