zondag 10 oktober 2010

Chaos als leefstijl


De kast voor je kleding is als een juwelenkistje voor je sieraad. Na jaren altijd veel rommel in mijn kast gehad te hebben heb ik op gegeven moment het licht gezien. Het moment dat ik op mezelf woonde besefte ik namelijk pas hoe fijn het is als je orde schept. De ruimte was natuurlijk beperkter geworden, ik moest slimmer indelen en voor kleding gold dan het ergste: opvouwen! Maar die aangeleerde luiheid (niet persoonlijk hoor mam) hing natuurlijk ook deels samen met het feit dat ik hier geen moeder meer had die iedere week al mijn kleren streek en opvouwde.

Dus tegenwoordig zet ik netjes al mijn schoenen op een rijtje. Mijn ondergoed en sokken zitten netjes in een grote rietenmand en mijn kleding heb ik vers gewassen (met wasverzachter) op de hangers gehangen. Wauw, wat een overzicht! Echt totaal niks voor mij, zo chaotisch als wat. Zo heb ik weinig iets op orde gehad en ik moet zeggen: die rust voelt heerlijk!

Met dit gevoel van rust komt mijn vriend mijn huis nog wel eens binnenstappen. Na langer hij bij mij verblijft hoe meer ik de rust en orde bij mijn kleding zie verdwijnen. De nette stapeltjes gesorteerde kleding verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik zie zelfs een paar uitgetrapte schoenen bovenop mijn nieuwe laarzen liggen. Dat kleine beetje orde in mijn hoofd, die trots op mezelf (ja, ik kan ook opruimen!) raak ik dan direct kwijt. Maar op zo'n dag, als mijn vriend er is en hij me lief lachend aankijkt zonder enig besef van mijn frustratie. Maakt hij het allemaal weer goed met zijn gezelschap in mijn weer even erge chaotische leventje. Nu maar hopen op zegen dat hij dit blog een keer toevallig tegenkomt..

We keep in touch!

Jullie engeltje.


Lees op www.prettybeautyland.blogspot.com over zelf geteste producten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten