woensdag 13 oktober 2010

Hot: Maroc fashion

Mijn afgelopen zomervakantie heb ik mogen doorbrengen in het noord afrikaanse Marokko. Het was een van mijn eerste verre reizen en zoals verwacht heb ik mijn ogen uitgekeken. Door de fantastische sferen en de kruidige geuren van de souks maak je kennis met het winkelen in Marokko. De souks zijn de oude markten waar alles met de hand wordt gemaakt en je nog moet onderhandelen over de prijs. Je raakt verblind door de felle kleuren die op je af komen. Complete kraampjes gevuld met shawls en zelf gemaakte tassen. Je voelt hem al: een groot shopparadijs voor iedere vrouw. Dus dit gold ook voor mij.

Mijn aankopen zien? Klik dan verder!Na een paar dagen in Marrakech over de souks gelopen te hebben besloot ik dat het tijd werd dat mijn vakantieduitjes mochten rollen. Tassen voor 250 dirham(25 euro), slippers voor 70 dirham(7 euro) en zijden shawls voor 50 dirham(5 euro)? En dan betaal ik nog de hoofdprijs als domme toerist!Uiteindelijk heb ik me vergrepen aan een prachtige kameel lederen reistas bewerkt met roze/rode tapijt voor 24 euro. Vol ongeloof loop ik het kraampje uit want waar in Nederland koop je een handgemaakte kameellederen tas met het formaat van een shopper voor die prijs. Het enige wat ik me kon toespreken was: nergens Dominique. Want dat is ook zo.

Later op de dag raken we in gesprek met een koopman die armbanden verkoopt. Hij vertelt over de kamelenslacht en dat zijn armbanden van de botten worden gemaakt. Kamelenslacht is daar zo normaal als koeienslacht bij ons, terwijl wij geld betalen om er op te mogen rijden of ze te zien in de dierentuin.
Ik besluit uiteindelijk een armband mee te nemen, leuk voor de sieradencollectie thuis.

Ook de kraampjes gevuld met meters lange stof kan ik niet overslaan. Iedere stof wil je aanraken, voelen, bekijken en kopen! Ik zit me te bedenken wat ik er allemaal mee kan. De stoffen zijn zo groot, mooi en goedkoop. Een dekbedovertrek, gordijnen, een jurkje, shawl en riempjes. De stoffen halen de meest creatieve dingen bij me naar boven. Ondanks dat ik voel dat ik alleen maar 'hebbe hebbe hebbe' kan denken, neem ik ook een shawl mee.

Om jullie met praatjes lekker te maken is ook wat, daarom in dit artikel wat foto's van mijn spullen. Op de foto waar ik op sta zie je dat ik de roze met rode shawl draag. Aan mijn armen zie je de armbanden en in mijn oren hout met koper oorbellen. Het bloesje is overigens niet marokkaans, deze komt uit India(volgt later op Fashion Heaven).

Heb ik je verliefd gemaakt? In een winkel, helaas zonder webshop, in 's-Hertogenbosch genaamd 1001 nachten kun je spullen rechtstreeks vanuit Marokko kopen. Echt een aanrader! Of je haalt het natuurlijk zelf, een ticket via Ryanair hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten;). Deze marokkaanse stijl past overigens ook helemaal bij mijn blog van gister over romantische fashion!

Keep in touch!

Fashion Heaven's angelKijk voor persoonlijke beautyreviews op http://www.prettybeautyland.blogspot.com/!2 opmerkingen:

  1. Wow! Je hebt echt leuke spullen uit Marokko weten te vissen! Ik heb er ook altijd van gedroomd om de souks te bezoeken maar dacht dan altijd "het is vast leuk snuffelen, en als je er bent wordt je hebberig, maar je baalt als je thuis bent omdat het kitsch&xenos is, Fiona" Ik vind het zo tof dat jij er zulke leuke fashionitems hebt weten te vinden! Ik krijg zin om een vlucht naar Marokko te boeken, just for the shoppping! ;-P

    BeantwoordenVerwijderen