donderdag 14 oktober 2010

Dress like Gossip Girl

De dames onder ons hebben inmiddels allemaal al wel Gossip Girl gekeken of gelezen. Ikzelf ben 3 jaar terug begonnen met de boekenserie, trouw heb ik ze van begin tot eind gelezen. We konden er
allemaal geen genoeg van krijgen dus op de serie hoefden we ook niet lang te wachten. Kort heb ik getwijfeld, zou ik ze gaan kijken? Ik was namelijk bang dat de serie mijn ‘beelden’ van de personages die ik tijdens het lezen had geschetst zou verpesten.
Aflevering 1 bewees direct het tegendeel: de personages kwamen aardig overeen. De personages waren net zo fantastisch zoals het boek mij deed geloven. Maar ik moet erbij zeggen, hun kleding was alleen nog mooier dan ik mij tijdens het lezen had kunnen voorstellen.


Wat ik geweldig vind aan de kledingstijl in Gossip Girl is de uitdaging. Je wordt  namelijk uitgedaagd om je uitgesproken te kleden. Je moet ballen hebben en aardig zelfverzekerd zijn om die kledingstijl met overtuiging te dragen. Enerzijds zijn de vriendelijke en vrouwelijke kleuren totaal niet uitdagend maar anderzijds gaat het om de gewaagde combinatie ervan.
Je moet durven combineren, dat is overduidelijk de boodschap achter de kleding.

Typerend is de romantische stijl die de kleding heeft. Je kast vol met deze kleding en je wilt spontaan kaarsjes branden en champagne met je vriendje drinken. Is dit jouw ding? Dan kan ik je ook doorverwijzen naar mijn artikel van eergisteren: A Fashion Romance. Toevallig is deze stijl mijn favoriet en schrijf ik er maar al te graag over. Bij deze stijl past Heel up ook erg goed met de mooie romantische bandjes en veren. Ik ben er gek op! Super romantisch.
Andere kernwoorden naast romantiek zijn: roze, ruches, strikjes, crème en beige (wat overigens dé kleur voor deze herfst/winter is). De haarband is ook een terugkerend fashionitem, in de serie is deze namelijk verplicht op hun school. Maar jurkjes, panty’s met bloemenmotiefjes, roze polos, blazers, wollen vestjes horen er absoluut ook bij. Zolang het maar geen broek is! Deze zie je bij de dames namelijk geen een keer in de serie.

Miss Selfridge is een webshop met geweldige jurkjes. Gelukkig verzenden ze voor 6 pond(6,80 euro) al naar Nederland! Ontzettend toevallig is dat zij een paar maanden terug een speciale lijn gelanceerd hebben die volledig geïnspireerd is door Gossip Girl. Jippie! Eindelijk een plaats waar we look-a-like Gossip Girl kleding kunnen verkrijgen. Ik wil er wel bij zeggen, probeer het een eigen draai te geven. Er lopen inmiddels namelijk al genoeg kopieën van Serena of Blair op aarde denk ik zo.

Neem zelf even een kijkje op de Gossip Girl fashionshop: www.missselfridge.com


Keep in touch!

Fashion Heaven’s angel
5 opmerkingen:

 1. Leuke jurkjes hebben ze daar zeg!
  Echt mij ding!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleding op die site is leuk ja.. alleen die maten zijn anders. En een risico omdat het uit GB komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maten moet je op tabel kijken op Google. Die jumpsuit is gaaf zeg, die zie je weinig in de winkels hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het zal raar klinken maar ik heb zo een jurk gevonden bij Fashionofm.be

  BeantwoordenVerwijderen