zaterdag 30 oktober 2010

Chanel in Tweed

Op de catwalk kun je naar Gaultier Paris, Rabih Kayrouz of zelfs Givenchy kijken. Maar toch laat Chanel het duidelijkst haar stempel achter. De winkels hangen er automatisch mee vol. Chanel is hot en schrijft ons al lange tijd de regels voor. Chanel laat op de catwalk duidelijk veel doorschijnen, ook deze winter. Allereerst is het couture mantelpakje weer helemaal terug. De dames worden graag gezien in een blazer met 3/4 mouw. Daarbij nog een creatie van opvallende knopen op de borst. De kleuren die gezien werden zijn mosgroen, wijnrood en koningsblauw. De rok is bij dit pakje netjes tot boven de knieƫn.
Lezen over een nieuwe stof die we deze winter zien? Klik dan nu hieronder op 'Meer lezen'.


Opvallend is de bewerkte wollenstof die zich graag Tweed laat noemen. Deze zagen we namelijk hier en daar voorbij komen bij de pakjes. Dit stofje is herkenbaar voor velen en hebben we vast wel eens in de kast gehad. De tweedstof komt van oorsprong uit Groot Brittanniƫ uit een streek bij de rivier Tweed. Omdat de eerste fabriek naast de Tweed stond heeft de stof hieraan zijn naam te danken.
Tweed is bijzonder door het graatvlechtwerk van wol dat de stof water en winddicht maakt. Kijk eens aan, een chique pakje dat bestemd is tegen regen en wind. Beter kun je het niet treffen.
Leuk is dus om deze winter je outfit op te leuken met een tweedjasje. Ik heb in mijn kast nog een oud paars met bruin tweedjasje. Ik denk dat dit exemplaartje er op mag rekenen dat hij deze winter de kast nog uit mag.

Fashion Heaven's angelLees over cosmetica op www.PrettyBeautyland.blogspot.com

1 opmerking: